Muziek Premium Corner

Muzikaal monument voor vervolgde Joodse componisten (****)

01 mei 2020

In het boek Kapelmeester van Auschwitz. Muziek uit een andere wereld verhaalt de Poolse componist Szymon Laks hoe hij – als dirigent van het kamporkest – de Holocaust doorstond. Over het macabere en onwerkelijke decor van deze hel schrijft hij: ‘Wit werd zwart, en zwart werd wit; waarden verkeerden in hun tegendeel.’ Hij belandde in een universum van paradoxen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.