Film Premium Corner

Non-fictie verovert langzaam maar zeker Nederlandse bioscoop

01 oktober 2019

Opmerkelijk: op moment van schrijven draait de documentaire Diego Maradona – over de even geniale als getroebleerde stervoetballer – al acht weken in de bioscoop. Niet mis voor een werkstuk van non-fictie dat in EW is bekroond met vier sterren. En Diego staat daarin niet alleen. Zo is het biografische portret Miles Davis: Birth of the Cool nog te zien in 38 zalen. Je zou denken: nou, die docu zien we dan wel een keer op Netflix, of een andere streamingdienst. Maar nee hoor, ze draaien in kleine zalen, maar die zaaltjes zitten wel vol.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.