Film Premium Corner

Official Secrets: gewetensnood na Irak-Invasie (***)

22 oktober 2019Leestijd: 3 minuten

Op 2 maart 2003 bracht The Observer een enorme scoop: ‘Revealed: US dirty tricks to win vote on Iraq war.’ Uit een gelekt Amerikaans memo bleek dat zes niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op last van de regering van George W. Bush onder druk moesten worden gezet om in te stemmen met een tweede motie die de invasie in Irak juridisch rechtmatig zou maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.