Boekrecensie Premium Corner

De tragiek van Tsjetsjenië in romanvorm (***)

07 oktober 2019

Voor wie niet helemaal scherp voor ogen heeft wat er tijdens de Tsje­tsjeense oorlogen is gebeurd, is De kat en de generaal van de Duits-Georgische Nino Haratischwili een aanrader. De ­roman speelt in de periode 1990-2016 en maakt duidelijk voelbaar hoe groot de gevolgen zijn van het langdurige conflict tussen Rusland en de opstandige republiek Tsjetsjenië.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.