Premium Lock Ashot Gasparian (1922-2019): Charmante Armeense doorzetter

02 juli 2019Leestijd: 2 minuten
Ashot Gasparian (1922-2019)

Zijn roerige leven omvatte bijna een eeuw. In 1944 door de nazi’s als dwang­arbeider naar Nederland gestuurd dook de Armeniër Ashot Gasparian onder met hulp van de adel van de Utrechtse Heuvelrug. Na de ontberingen in de Duitse werkkampen woog hij nog 38 kilo. Via de latere schrijver J.B. Charles (pseudoniem van criminoloog Willem Nagel) raakte hij betrokken bij het verzet. De twee werden vrienden voor het leven.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.