Necrologie Premium Corner

‘Tia’ Papaisidorou-Mavropopoulos: Kapenese met Grieks bloed (1929-2019)

09 april 2019Leestijd: 2 minuten

Uit Griekse ouders geboren op Katen­drecht, de roemruchte landtong in Rotterdam-Zuid tussen Rijn- en Maashaven, was Eleftheria ‘Tia’ Papaisidorou- Mavropopoulos een rasechte Kapenese, zoals de bewoners van ‘de Kaap’ worden genoemd. Haar ouders runden een hotel voor zeelui en sinds 1941 café Karavana (Grieks voor ‘teiltje’) aan de Sumatraweg. Tia hielp van jongs af mee en hield het café na de dood van haar vader in 1978 nog tot 1987 open, samen met haar man.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.