Design Premium Corner

Nostalgie naar het moderne

18 maart 2019Leestijd: 1 minuut

In de jaren zestig wilde Nederland vooroplopen wat betreft design, dus investeerden ook overheids­bedrijven veel in modern ontwerp. Van de PTT tot NS en de ­Belastingdienst tot de Deltawerken: de overheid was van 1963 tot 1989 de grootste opdrachtgever van grafisch ontwerpers, ­architecten en kunstenaars. Bekend voorbeeld zijn de postzegels van Wim Crouwel, met kleurige achtergrond en door hem zelf ontworpen strakke cijfers.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.