Necrologie Premium Corner

Frieda Menco-Brommet (1925-2019): Gevangene van de oorlog

05 maart 2019Leestijd: 2 minuten

Op 3 september 1944 werd de negentienjarige Frieda Brommet met haar ouders in de laatste trein van Kamp Westerbork afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz in Polen. In dezelfde trein zat Anne Frank, met wie Frieda als kind in Amsterdam op straat speelde. Bij aankomst in Auschwitz werd Frieda van haar vader gescheiden. Ze zou hem nooit meer terugzien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.