Film Premium Corner

Fraai verfilmd Italiaans plattelandssprookje

18 maart 2019Leestijd: 2 minuten

Eind vorige eeuw verscheen in de Italiaanse pers het bericht dat een markiezin in het dorpje Inviolata, Midden-Italië, haar landarbeiders nog steeds ­behandelde als lijfeigenen. Ze waren ongeletterd, en hadden er geen weet van dat arbeidsrechtelijk alles was veranderd. De markiezin, die op haar landgoed tabaksplanten liet verbouwen, deed of haar neus bloedde. Het was al eeuwen zo gegaan, waarom moest het nu opeens anders?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.