Opera Premium Corner

Het tragische levensverhaal van componist Erich Korngold

08 januari 2019Leestijd: 5 minuten

Hoe het wonderkind van de klassieke muziek de vader werd van de Hollywood-klank. Erich Korngolds opera Die tote Stadt verovert opnieuw de theaters, ook in Nederland. ‘Hij had de moed melodieën te schrijven.’

‘De enige goede componist is een dode componist,’ verzuchtte Erich Wolfgang Korngold halverwege de jaren vijftig, nadat zijn opera Die tote Stadt door Duitse kranten was neergesabeld. Drie decennia eerder had hij de wereld versteld doen staan met dat stuk. Operahuizen vochten om de première. Die was uiteindelijk gelijktijdig in Hamburg en in Keulen. Maar aan het slot van zijn bewogen leven noemden critici Erich Korngold (1897-1957) meewarig het eersterangs genie dat eindigde als tweederangs talent.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Muziek Korngold maakt een renaissance door

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.