Deze Nederlander zette Amerikaanse koffiewereld op zijn kop

31 januari 2019Leestijd: 1 minuut
Foto: Peet's Coffee

Toen Alfred Peet in 1955 emigreerde naar San Francisco, was hij verbijsterd over de kwaliteit van Amerikaanse koffie.

In die tijd kwam bijna alle koffie nog uit blik – en het idee om koffie vers te branden en malen, klonk veel Amerikanen raar in de oren. Peet, afkomstig uit Alkmaar en met een vader die koffiebrander was, zag zijn kans schoon om de markt te veroveren.

Dat lukte: in een van de meest vooruitstrevende delen van het land runde hij een succesvolle koffiezaak. Maar de invloed van de nuchtere Nederlander zou veel verder reiken dan San Francisco. Peet’s Coffee en Tea is een grote landelijke koffieketen geworden – en zelfs het immens grote Starbucks is erop gebaseerd.

Leer Albert Peet beter kennen: