Spiritueel Premium Corner

Theoloog Willem Visser ’t Hooft beleefde geloof als bindende kracht

27 september 2018

De oecumenische beweging, schrijft Jurjen Zeilstra aan het begin van het proefschrift waarop hij op 5 september promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is ‘een complex van uitdagingen door en reacties op de moderniteit waarin de identiteit van het christendom aan de orde is’. Dat is zo’n zin die de lust tot verder lezen niet bepaald bevordert. Maar een promovendus moet zijn begrippen natuurlijk op een wetenschappelijk aandoende wijze definiëren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.