#American Dreamers Premium Corner

Tony Danza neemt het op voor agenten: ‘Ja, ik ben ouderwets’

28 september 2018Leestijd: 3 minuten

Tony Danza (67) is terug, nu als een politieman op leeftijd in een nieuwe serie. ‘Net als mijn personage hecht ik aan grenzen en normen.’

Tony Danza draait al een tijdje mee. Veertig jaar om precies te zijn. Na een korte loopbaan als professioneel bokser zagen we hem als een warme, geestige en ook knappe vent in Taxi, The Love Boat en Who’s the Boss, en in een hele trits minder succesvolle films en televisieseries.

Inmiddels is de plat New Yorks pratende Danza 67 jaar. Maar ook na twee huwelijken, vier kinderen en een schare kleinkinderen denkt hij niet aan een rustig pensioen op de golfbaan. Integendeel: Danza – altijd weer een personage genaamd ‘Tony’ in zijn vroege tv-series – is terug. Opnieuw als een man die Tony heet, ditmaal bij Netflix in een politieserie als de vader van een good cop (goeie smeris), ernstig gespeeld door zanger Josh Groban.

Ook als Tony in de nieuwe reeks is hij knap, nog altijd, en flirterig. Maar ook ouderwets in zijn normen en waarden. Een reflectie van hemzelf, zegt Danza tijdens een persontmoeting. ‘In de jaren zestig moest alles op z’n kop worden gezet. Power to the people! Doe lekker je eigen ding! Maar je wordt ouder en je vraagt je af of het echt om verandering ging, of alleen om een beetje zelfbevrediging?’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.