Video

Op de sterfdag van Elvis, langs in zijn geboortedorp

14 augustus 2018Leestijd: 1 minuut

Op 16 augustus 1977 overleed de koning van de rock and roll, Elvis Presley. Hij blijft een legende, zeker in zijn geboortedorp.

Als je niet beter weet, zou je Tupelo, Misssissippi zo links laten liggen. Het is een klein stadje (inwonertal: 38.842) aan de rand van de armste staat van Amerika, met de zaken die je overal in het Zuiden tegenkomt. Er is een groot rechtbankgebouw, een monument voor de Confederatie en een muur waarop veteranen uit de staat worden geëerd.

Toch is er genoeg reden om er even te stoppen, want op deze onverwachte plek werd Elvis Presley in 1935 geboren. In een minihuisje in het slechtste deel van de stad, zonder elektriciteit en zonder wc. Zijn ouders hadden geen cent te makken – en de problemen namen toe toen zijn vader Vernon de gevangenis inging voor fraude.

Dat Elvis wist los te breken uit dit milieu en een van de grootste muzieksterren aller tijden werd, maakt de huidige inwoners van Tupelo maar wat trots. En dat hij zijn geboortedorp nooit vergat, wellicht nog meer.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.