Wijn Nicolaas Klei Premium Corner

De waarheid in de wijn

21 augustus 2018Leestijd: 1 minuut

De moderne mens weet veel en de computer nog meer, maar qua wijnkennis blijft het behelpen. In vino veritas – in wijn zit de waarheid – geldt niet voor de wijn zelf. Een middagje studeren op de vraag waarom Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc geurt zoals-ie geurt, levert dan ook niks op. Sauvignon dankt zijn geur van fris bijgepunte grasmat dan wel afgetrapt hondendrollengazon aan iets wat 2-methoxy-3-isobutylpyrazine heet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.