Necrologie Premium Corner

Harry Blom (1958-2018): Advocaat van de proefdieren

26 juni 2018Leestijd: 2 minuten

Met zijn achtergrond als gepromoveerd bioloog, zijn handigheid en grote sociale gaven was Harry Blom de ideale proefdierdeskundige. Als medewerker van de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht hielp hij onderzoekers, biotechnici en dierverzorgers van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht om de opzet en uitvoering van dierproeven te verbeteren. Daarbij stond het welzijn van de proefdieren voor hem voorop en probeerde hij zo min mogelijk dieren te gebruiken of een dierproefvrij alternatief te realiseren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.