Necrologie Premium Corner

Marcel Bulte (1943-2018): Historicus met hart voor armen:

12 april 2018

Als amateur-historicus publiceerde Marcel Bulte in hoog tempo goed gedocumenteerde en vlot geschreven boeken, zo’n veertig in totaal. Aanvankelijk schreef hij vooral over de geschiedenis van wijken en bedrijven in zijn woonplaats Haarlem. Na te zijn verhuisd naar Emmen in 2003 publiceerde Bulte onder meer over de Eerste Wereldoorlog in Zuidoost-Drenthe, de niet-teruggekeerde Joden uit Emmen en de door armoede gedwongen migratie van Emmenaren in de jaren twintig en dertig naar onder meer de Limburgse Mijnstreek.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.