Premium Lock Johan Plageman (1942-2018): Eerste drs. in betaald voetbal

24 februari 2018Leestijd: 2 minuten

Nadat hij in 1999 was afgezwaaid als ­vicevoorzitter van de directie van zuivelbedrijf Friesland Coberco Dairy Foods had Johan Plageman – oud-profvoetballer bij FC Twente – weer meer tijd voor de voetballerij. Tussen 2002 en 2006 hielp hij als technisch directeur zijn oude club uit de financiële problemen. ‘Met zijn herstelprogramma heeft Plageman FC Twente destijds gered,’ zegt huidig directeur Jan van Halst (48). ‘Hij was vasthoudend en liet zich niet door emoties leiden. Een bescheiden man die niet voorop liep in de polonaise, maar je zag het aan zijn pretoogjes als hij genoot.’ Johan Plageman, getrouwd en vader van twee dochters, overleed vrijdag 9 februari aan prostaatkanker, 75 jaar oud.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw