Leven en dood Premium Corner

Overleden: Moreau, Shepard en Van Rood

02 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

Een van de grote sterren van de Franse film, Jeanne Moreau (89), overleed maandag 31 juli. Moreau – die een klap kreeg van haar vader toen ze vertelde dat ze actrice wilde worden – werd vooral beroemd door haar rol als Catherine in Jules et Jim, een film van François Truffaut uit 1962. Ze speelde in tientallen films van regisseurs als Rainer Werner Fassbinder, Louis Malle, Luis Buñuel en François Ozon, en was een paar keer voorzitter van de jury van het Filmfestival van Cannes.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.