Leven en dood Premium Corner

Piet Knijnenburg (1918-2017): Ambassadeur van de motorsport

05 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Op zijn BMW uit 1939 won Piet Knijnenburg in 1946 de TT van Assen in de 500 cc klasse. Hij was zeven keer Nederlands kampioen en won ook grote internationale wedstrijden. ‘Als racer was hij meedogenloos,’ zegt Peter Schorer (58), marketing- en communicatieman van de TT. ‘Maar in de omgang was Piet een charmante heer. Jong van geest en opvallend fit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.