OG3NE zowel teleurgesteld als trots

13 mei 2017Leestijd: 2 minuten
Foto: ANP

De zussen van OG3NE, die Nederland vertegenwoordigden op het Eurovisie Songfestival, zijn trots op zichzelf, maar ook teleurgesteld met de elfde plek. Na het oordeel van de vakjury’s waren de zangeressen hoopvol, maar OG3NE zakte van de vijfde naar de elfde plek.

Vorig jaar eindigde Douwe Bob, die toen Nederland vertegenwoordigde, ook als elfde.

Ook Douwe Bob eindigde vorig jaar op de elfde plek. Zo reageerde hij op zijn prestatie tijdens het Eurovisie Songfestival

‘Tranen van geluk’

Na afloop zeggen de meiden trots maar teleurgesteld te zijn. Bij het hotel van de zangeressen stond OG3NE kort de pers te woord over het emotionele optreden. ‘Alles kwam bij elkaar. Dat we daar met z’n allen konden staan, dat we al zoveel positieve reacties hadden gekregen. Mama die uiteindelijk als verrassing toch hier naartoe kon komen.’

De zussen konden hun tranen niet meer bedwingen na de laatste noot van hun lied Lights and Shadows – geschreven door hun vader Rick Vol. Volgens de zangeressen waren het tranen van geluk. Het lied was onder meer een eerbetoon aan hun zieke moeder.

Vader ambieerde overwinning

Vader Vol zegt na afloop ook met gemengde gevoelens terug te kijken naar de finale van het Songfestival. ‘Ik ben ongelofelijk trots. Maar je ambieert stiekem toch de overwinning,’ aldus Vol. Isolde Vol, de moeder van de meiden, zegt ‘de mooiste moederdag’ ooit te hebben gehad. Vol heeft uitgezaaide borstkanker en zou in eerste instantie niet naar Kiev komen om de finale mee te maken.

De zangeressen van OG3NE spraken van de grootste verrassing van hun leven toen hun moeder toch aankwam in Kiev.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Sobral gedoodverfde winnaar

De Portugees Salvador Sobral ging met de overwinning naar huis. Hij liet andere favorieten als Bulgarije en Italië achter zich. Na de vakjury stond hij al ver bovenaan, en ook de stemmers thuis bleken enthousiast.

Sobral ontroerde met zijn jazzy lied Amar pelos dois en ontving 758 punten. Al snel bleek de Portugees de gedoodverfde winnaar van de 62ste editie van het Eurovisie Songfestival – een primeur voor Portugal.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."