‘Ronaldo betaalde zwijggeld na beschuldiging verkrachting’

14 april 2017Leestijd: 1 minuut
Cristiano Ronaldo

De voetballer Cristiano Ronaldo heeft een bedrag van 375.000 euro aan zwijggeld betaald. Het bedrag zou zijn overgemaakt naar een vrouw, die beweert door Ronaldo verkracht te zijn.

Dit schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel op basis van documenten die voortkomen uit de zogeheten Football Leaks. De vrouw zegt op 13 juni 2009 in een hotelkamer in Las Vegas door de stervoetballer te zijn verkracht. Of dit daadwerkelijk is gebeurd, is niet bewezen. Op dat moment zou Ronaldo daar vakantie gevierd hebben.

Las Vegas

Het Duitse tijdschrift zou inzage hebben in bewijsstukken, waaruit blijkt dat de vrouw contact had met de politie in Las Vegas. In een verklaring zou ze gezegd hebben dat het ging om een ‘publiek figuur´, en ‘een sportman’. De naam van Ronaldo wordt hierbij niet expliciet genoemd.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

Uit documenten uit de Football Leaks blijkt dat ze in januari 2010 een schikking trof met de sterspeler van Real Madrid. Der Spiegel sprak met het slachtoffer. Ze kreeg van de advocaat van Ronaldo een bedrag van 375.000 euro: zwijggeld. In ruil voor de transactie zou ze een contract hebben getekend, waarin afgesproken werd geen onthullingen te doen tegen de pers. Der Spiegel is in bezit van het contract.

De Portugese advocaat die namens Ronaldo deze schikking ondertekende, weigert volgens NRC te reageren op de beschuldigingen. De Duitse advocaat weerspreekt de aantijgingen, en zegt actie te ondernemen wanneer er onwaarheden over de voetballer geschreven worden.