cultuur Premium Corner

Weersverwachtingen met een eigen accent: een tuba

23 februari 2017Leestijd: 1 minuut

Over het weer is het Nederlandse volk op tv door kleurrijke figuren voor­gelicht. Zoals Jan Pelleboer (1924-1992). De boerenzoon berichtte voor de TROS met opvallend accent over de ‘periood’n met reeg’n’ die hij voorzag. Hij weigerde voorspellingen te doen op lange termijn. ‘Kijk nooit langer dan je neus lang is,’ zei hij. ‘En je neus is maar drie dagen lang.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.