cultuur Premium Corner

Boom richt thuisbibliotheek op met Vermeerprijs

17 januari 2017Leestijd: 1 minuut

Bijzondere bieb

Wat doet vormgever Irma Boom (46) met de Vermeerprijs (100.000 euro) die zij kreeg in 2014? Ze richt er in haar Amsterdamse huis een bibliotheek mee in, met boeken uit de zestiende eeuw, en uit de jaren zestig van de vorige eeuw. ‘Dat zijn de periodes waar vrijheid uit spreekt. Ik verzamel internationaal en ga uit van het industrieel vervaardigde boek.’ In maart gaat de bibliotheek open; bezoek op afspraak.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.