Geschokte reacties op dood van George Michael

26 december 2016Leestijd: 2 minuten
Archiefbeeld van George Michael tijdens een concert in de Amsterdam ArenA in 2007 - Foto: ANP

Op eerste kerstdag is zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden. De exacte doodsoorzaak is niet officieel bekendgemaakt, maar zijn manager zegt dat hartfalen de zanger fataal is geworden.

H ij is volgens naasten zondag vredig heengegaan in zijn huis in Goring-on-Thames in Engeland, volgens manager Michael Lippman dus aan hartfalen.

Wham!

George Michael begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Daarmee scoorde hij, naast ‘gewone’ hits als Wake Me Up Before You Go Go en Careless Whisper een van de grootste kerstnummers aller tijden, Last Christmas.

Vervolgens ging hij verder als soloartiest. De Britse zanger verkocht in dertig jaar meer dan 100 miljoen albums en scoorde ruim twintig nummer 1-hits.

<script>” title=”<script>

2016

2016 is een slecht jaar voor muzikanten. De muziekwereld reageert geschokt op het nieuws dat wederom een popicoon is overleden. Eerder dit jaar overleden bijvoorbeeld de sterren Prince en David Bowie ook plotseling.

Ridgeley zegt ontdaan te zijn door 'het verlies van mijn geliefde vriend'. Collega Elton John uit in soortgelijke bewoording zijn verdriet. Brian May, gitarist van Queen reageert met 'Ik heb er geen woorden voor'.

<script>

George Michael werd op 25 juni 1963 geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou. Hij had een Grieks-Cypriotische vader en was de laatste jaren openlijk homoseksueel.  Michael kwam pas laat uit de kast, nadat hij zichzelf jarenlang een imago van heteroman aanmat.