cultuur Premium Corner

Toots Thielemans speelde met grote namen

23 augustus 2016

De Belgische mondharmonica­legende ‘Toots’ Thielemans (94) overleed maandag 22 augustus. Hij begon zijn loopbaan als gitarist en speelde met grote namen als Ella Fitzgerald, Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Billy Joel en Paul Simon. Zijn compositie Bluesette uit 1962 is een klassieker. Hij was muzikant voor de film Turks Fruit (1973) en het ­intro van de tv-serie Baantjer.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.