Geen finale voor Bertens, wel de complimenten

03 juni 2016Leestijd: 2 minuten
Kiki Bertens feliciteert Serena Williams met overwinning in de halve finale van Roland Garros. Foto: AFP

De halve finale is waar het Roland Garros-toernooi voor Kiki Bertens ten einde komt. Bertens, die zichtbaar last had van een ontsteking in een pees in haar kuit, vocht op bewonderenswaardige wijze, maar verloor van Serena Williams.

De eindstand van het intense duel in Parijs tussen Kiki Bertens en de Amerikaanse Serena Williams was 6-7, 4-6. In de eerste set stond de 24-jarige Bertens lange tijd een break voor, totdat ze weer last kreeg van haar kuit. Uiteindelijk verloor ze de set na een tiebreak. In de tweede set bleef Bertens vechten, maar verloor ze alsnog.

Bertens uitte haar teleurstelling voor de camera van de NOS: ‘Ik heb heel veel pijn geleden. Gelukkig heb ik wel tussendoor nog een beetje kunnen genieten van de atmosfeer.’

Onder de indruk

Ondanks haar verlies, is de prestatie van Bertens bewonderenswaardig. Twitter stond na de wedstrijd vol met lofberichten over de tennisster, die ondanks haar kuitblessure zo’n prestatie heeft kunnen leveren.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ook buitenlandse media waren onder indruk van de Nederlandse tennisster. ‘Serena Williams werd flink aan het werk gezet door Bertens’, schrijft het Franse L’Equipe. De Britse krant The Guardian heeft het over een ‘venijnige uitdaging’ voor Williams. De New York Times noemde de opmars van Bertens donderdag al  ‘een verhaal uit een sprookje’.

Nederlandse vrouwen in halve finales van grand slams
1927 Kea Bouman – Roland Garros
1971 Marijke Schaar-Jansen – Roland Garros
1977 Betty Stöve – Wimbledon
1977 Betty Stöve – US Open

Kiki Bertens won twaalf enkelwedstrijden achter elkaar totdat ze in de halve finale van de Amerikaanse nummer een van de wereld verloor. Bij aanvang van het toernooi had ze nog nooit een halve finale behaald op een grand slam. De laatste Nederlandse die dit wist te bereiken was Marijke Schaar-Jansen, ruim 45 jaar geleden.

Bertens zei ‘nu uit te gaan rusten en dan weer hard aan de slag om nog meer mooie dingen mee te maken’. Als ze voldoende hersteld is van haar kuitblessure, zal Bertens maandag weer te bewonderen zijn op het grastoernooi van Rosmalen.