Premium Lock Afshin Ellian: Kremlin handhaaft eigen rode lijnen niet

02 juni 2023Leestijd: 4 minuten
EEN RUSSISCHE SOLDAAT BEDIENT EEN HOUWITSER IN DE BUURT VAN BACHMOET. FOTO: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/UPI/SHUTTERSTOCK

Het lijkt erop of Rusland oorlog voert zonder militaire doctrine. Slecht voorbereid rolde het leger Oekraïne binnen en het Westen ging talloze keren de rode lijn van het Kremlin over door wapens te leveren. Maar waar ligt nu de echte rode lijn van Moskou, vraagt Afshin Ellian zich af.

De Russische oorlogsmachine in Oekraïne dendert door. Er komen dagelijks onschuldige Oekraïners om het leven door de Russische bombardementen. Aanvankelijk handhaafde Kremlin met geweld of dreiging van geweld de uitdrukking ‘speciale militaire operatie’. Nu wordt in de Russische media en door de Russische militairen van oorlog gesproken. Daarvoor hoeft kennelijk niemand te worden gearresteerd. Terwijl het in de eerste maanden van de oorlog een strafbaar feit was om in Rusland het woord ‘oorlog’ te bezigen in berichtgeving over Oekraïne. Die tijd is voorbij.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw