René van Rijckevorsel Premium Corner

Wanneer wordt opvang in regio serieus thema in EU?

13 juni 2022Leestijd: 2 minuten

Terwijl Nederlanders zich uitspreken voor opvang in de regio, is de Europese Unie blij met een compromisje over verdeling van asielzoekers over de EU-lidstaten. Het asiel- en migratiebeleid van de Europese Unie loopt hopeloos achter de feiten aan, vindt René van Rijckevorsel.

Uit Ipsos-onderzoek in opdracht van denktank Connect International onder drieduizend Nederlanders blijkt zonneklaar: er is enorme steun voor opvang in de regio van asielzoekers (klik hier om het rapport te downloaden).

Lees ook het interview dat René van Rijckevorsel eerder had met Tom de Veer van Connect International: ‘Ik voel dit als een vaderlandse plicht’

Tweederde van de ondervraagden onderschrijft het idee dat migranten in de buurt van eigen land een asielaanvraag indienen en daar tijdelijk worden opgevangen.

De helft vindt dat ‘humanitaire vluchtelingen’ na screening – zonder smokkelaars – naar Nederland kunnen komen, op voorwaarde dat economische vluchtelingen in de regio worden opgevangen.

Opmerkelijk: ook aanhangers van linkse partijen als D66, PvdA en GroenLinks zijn in ruime meerderheid voor opvang in de regio.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.