Premium Lock Strenge westerse sancties tegen Poetin gerechtvaardigd

22 februari 2022Leestijd: 3 minuten
Poetin tekent de erkenning van de twee 'volksrepublieken'. Foto: ANP

Amerika en Europa moeten één lijn trekken tegen het Rusland van Poetin, schrijft Eric Vrijsen. Strenge economische sancties kunnen de broze Russische economie, die net zo groot is als de Benelux, hard treffen.

Als je vanuit Nederland direct naar de door Rusland ingepalmde deelrepublieken in Oost-Oe­kraïne zou vliegen, ben je bijna vijf uur onderweg. In de eerste twee uurtjes hang je boven Duitsland en Polen, en bereik je ergens in de buurt van de stad Lviv de grens van Oekraïne. Dan ben je pas halverwege. De rest van het traject gaat over Oekraïne zelf. Zo groot is dat land, waarvan we zo weinig weten en waardoor we telkens zo hevig worden opgeschrikt.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Opstand op het Majdanplein, boze burgers die het vergulde paleis van de verdreven corrupte president plunderen, referendum over een associatieverdrag met Brussel. Dan weer mortierbeschietingen door pro-Russische rebellen, een vliegtuig met vluchtnummer MH17 en 196 Nederlanders aan boord dat onderweg naar Maleisië door een Bukraket wordt vernietigd, een televisiekomiek die tot president wordt gekozen en al maanden smeekt om de NAVO-paraplu wegens het offensief van de Russische president Vladimir Poetin in het Kremlin.

Een meester van de misleiding

Poetin dreigt, mobiliseert 200.000 soldaten, treitert, destabiliseert en trekt de Donetsk-regio binnen. Zijn naaste medewerkers in de Kremlinzaal sidderen, terwijl Poetin de vermoorde onschuld speelt en zweert burgers van Donetsk en Loehansk te koesteren.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw