buitenland

‘Grote politieactie in Belgische grensplaats’

20 januari 2015Leestijd: 1 minuut

In de Belgische plaats Komen is dinsdagavond een grote politieactie aan de gang.

Wat het doel is van die actie, wil de politie niet zeggen. Er zouden volgens Belgische media 33 huizen zijn ontruimd. Zeker tachtig bewoners zijn opgevangen in een kantoorpand, liet de burgemeester van Komen weten.

Volgens verschillende media wordt het huis doorzocht van een in Frankrijk aangehouden jihadiste. De vrouw werd in de buurt van Lille aangehouden met een aantal wapens bij zich. De DOVO, de Belgische Explosieven Opruimingsdienst van het leger, is ter plaatse.

De grens tussen België en Frankrijk loopt dwars door het stadje, dat in het Frans Comines heet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.