Maleisië maakt satellietdata vermiste Boeing openbaar

27 mei 2014Leestijd: 1 minuut

Maleisische autoriteiten hebben dinsdag de data vrijgegeven die zijn gebruikt in de zoektocht naar de vermiste MH370-vlucht van Malaysia Airlines. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van de familie van de vermisten.

Het 47 pagina’s tellende document bevat de communicatie tussen satellieten van het Britse bedrijf Inmarsat en het vermiste vliegtuig.

Kritiek

Aan de hand van de vandaag vrijgegeven data bepaalden onderzoekers dat het vliegtuig ten westen van Australië in de zee moet zijn terechtgekomen.

De nabestaanden zullen de informatie nu waarschijnlijk laten onderzoeken door onafhankelijke experts. Zij waren ontevreden met de zoektocht zoals deze door Maleisische autoriteiten werd uitgevoerd.

Zelfverzekerd

In een interview met CNN zegt Richard Quest, vicepresident van Inmarsat, dat hij er vertrouwen in heeft dat de zoektocht tot op heden op juiste wijze is verlopen. De berekeningen van het bedrijf zouden ook aan externe experts zijn voorgelegd.

‘Niemand heeft tot dusver een reden kunnen bedenken waarom onze zoekmethoden niet zouden werken, wanneer deze in andere gevallen wel hebben gewerkt,’ zegt Quest.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden werd voor het laatst op 8 maart op de radar gesignaleerd. Het vliegtuig was op weg van Kuala Lumpur naar Peking.