buitenland

Bijna zevenhonderd Moslimbroeders ter dood veroordeeld

28 april 2014Leestijd: 1 minuut

Een Egyptische rechter heeft in een massaproces 683 leden van de Moslimbroeders ter dood veroordeeld. De aanhangers van de verdreven president Mohammed Morsi zouden verband hebben met een aanval op een politiekantoor vorig jaar.

Dat meldt de BBC maandag.

Leider

Onder de ter dood veroordeelden is ook de hoogste leider van de Moslimbroeders: Mohammed Badie. Hij wordt ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de dood van honderden betogers.

Na het afzetten van Morsi vorig jaar werd een politiebureau aangevallen waar de president zich mogelijk zou ophouden. De Moslimbroeders worden voor die aanval nu gestraft.

Massaproces

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Egyptische rechtbank in een massaproces honderden doodvonnissen uitspreekt. In maart kregen 529 Moslimbroeders de doodstraf. Die straf werd in de meeste gevallen omgezet tot levenslang.

De advocaten van de veroordeelden klagen omdat zij nauwelijks mogelijkheden tot verdediging zouden hebben gehad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.