Italianen willen niet dat ex-vrouw Dutroux naar Toscane komt

10 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Michelle Martin, de ex van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, is niet welkom in Italië. De burgemeester van Bagno a Ripoli, een plaatsje in Toscane, waar Martin naar toe wil, keert zich tegen haar komst.

‘Ze komt er niet in,’ is te lezen in een brief waaruit de Vlaamse krant De Morgen vrijdag citeert. ‘Zij werd weken geleden al geweigerd. Gaat het hier om een mediastunt, een sluwe list of om één groot misverstand?’

Verstoring

De burgervader een procedure begonnen waarmee Martin mogelijk kan worden geweigerd wegens verstoring van de openbare orde. ‘Wij vinden dat mevrouw Martin ook op verscheidene plaatsen in België kan worden opgevangen en dus niet noodzakelijk in Italië,’ zegt de burgemeester.

Martin kreeg onlangs van een Belgische rechtbank toestemming om een week zelfstandig het evangelisch tentenkamp Cristo e la Risposta, nabij de Italiaanse stad Florence, te bezoeken. Ze wil daar mogelijk permanent gaan wonen.

Klooster

De ex van Dutroux moet op zoek naar een nieuw onderkomen omdat het Belgische klooster waar zij nu verblijft, gaat sluiten. Als zij geen onderdak vindt, moet Martin terug naar de gevangenis.

Maar de leider van het tentenkamp zegt in de krant dat Martin alleen welkom is voor een korte, spirituele retraite en ‘meer niet’.

Martin kreeg dertig jaar cel voor haar betrokkenheid bij de gruweldaden van Dutroux. Zij kwam in de zomer van 2012 onder voorwaarden vervroegd vrij.