Hollande overweegt proces tegen tijdschrift na artikel over affaire

10 januari 2014Leestijd: 2 minuten

President François Hollande overweegt juridische stappen te ondernemen tegen het tijdschrift Closer. Het blad publiceert deze week een uitgebreid artikel over de vermeende affaire van de Franse president.

Hollande zegt dat er sprake is van een inbreuk op zijn privacy. Hij doet verder geen uitlatingen over de vermeende affaire.

Appartement

De 59-jarige Hollande zou een affaire hebben met de 41-jarige actrice Julie Gayet. Het tijdschrift Closer publiceert foto’s van de veronderstelde nachtelijke escapades van de president naar een appartement in de buurt van het Elysée.

In Frankrijk gaan al maanden geruchten de ronde dat Hollande en Gayet in het geheim een relatie hebben. Op foto’s is te zien hoe de twee afzonderlijk aankomen bij het appartement van de actrice.

Hollande heeft een relatie met journalist Valérie Trierweiler. Met haar woont hij samen in de officiële residentie van de president. Eerder had hij een relatie met Ségolène Royal, zij is de moeder van zijn kinderen.

Topless

Gayet diende in maart een aanklacht in tegen bloggers en websites die over de geruchten publiceerden. Volgens haar advocaat waren de beweringen nergens op gebaseerd.

Gayet is een grote actrice in Frankrijk. Ze speelde in meer dan vijftig films en had ook een rol in een campagnefilm van Hollande.

Closer is vaker in het nieuws geweest vanwege onthullende foto’s. Het blad publiceerde eerder beelden van Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, die topless aan het zonnen was tijdens een vakantie.