buitenland

Extreme vrieskou in noorden van de Verenigde Staten in beeld

08 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De extreme vrieskou lijkt afgelopen nacht zijn hoogtepunt te hebben bereikt. De temperaturen klimmen langzaam omhoog en het is op veel plaatsen gestopt met vriezen.

De koudegolf hield afgelopen week een groot deel van de Verenigde Staten in zijn greep. Op tal van plekken werden weerrecords verbroken. In Minnesota werd de laagste temperatuur gemeten: -37 graden.

Poolkou

Afgelopen dinsdag werden er 2.500 vluchten geannuleerd en 6.100 vluchten liepen vertraging op als gevolg van een sneeuwstorm. Niet alleen zorgde de koudegolf ervoor dat het openbare leven werd lamgelegd, ook eiste het weer de levens van ongeveer vijftien Amerikanen.

Het winterse weer wordt veroorzaakt door een noordelijke stroming waardoor de poolkou het hele continent wordt ingeblazen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.