Britse politie klaar voor arrestaties in zaak Maddie McCann

13 januari 2014Leestijd: 1 minuut
'EPA'

De Britse politie bereidt zich voor op de arrestatie en het verhoor van drie hoofdverdachten in de zaak van Madeleine McCann. De rechercheurs zouden zich klaarmaken voor een vlucht naar Portugal, waar McCann zeven jaar geleden verdween.

Dat liet een woordvoerder van de ouders van McCann weten aan de Britse krant Daily Mirror. Scotland Yard bevestigt dat er een brief is gestuurd naar de Portugese autoriteiten met een verzoek, maar wil niet ingaan op de inhoud van de brief.

Verdachten

Begin van de maand maakte Britse politie het vermoeden bekend dat een inbrekersgroep verantwoordelijk zou zijn voor de verdwijning van Maddie. De verdachten hadden al eerder toegeslagen in het resort en zouden rond het tijdstip van de verdwijning ongewoon veel met elkaar hebben gebeld.

De politie denkt dat de inbrekersbende het meisje per ongeluk wakker maakte en houdt rekening met de mogelijkheid dat de inbrekers het meisje in paniek hebben meegenomen.

Onderzoek

Madeleine McCann is al vermist sinds mei 2007. Haar ouders kregen veel kritiek over zich heen en werden zelf als verdachten verhoord, omdat zij de kinderen alleen achterlieten om te eten in een tapasrestaurant op de avond van de verdwijning. Bij thuiskomst ontdekten zij dat hun dochter verdwenen was.

Op 30 juni 2008 maakte de Portugese politie bekend de zaak voorlopig te sluiten wegens gebrek aan aanwijzingen. Op verzoek van de Britse premier David Cameron heropende Scotland Yard de zaak in 2011.