Rechter kritisch over Camerons steunbetuiging Nigella Lawson

12 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse premier David Cameron is door een rechter op de vingers getikt omdat hij in een interview zijn steun uitsprak voor televisiekok Nigella Lawson. De rechter vindt niet dat Cameron zich zo mag uitspreken.

In Engeland is een rechtszaak gaande tegen twee voormalige assistentes van Lawson, omdat zij zonder toestemming geld zouden hebben uitgegeven van haar ex-man Charles Saatchi.

Grappig

Cameron zei in het tijdschrift The Spectator dat hij een ‘enorme fan’ is van Lawson en dat hij ook hoort bij ‘team Nigella’, zoals haar sympathisanten op internet zich noemen.

‘Ze is een grappig en warm persoon. Ik ben amateur-kok en ik hou van haar recepten. Nancy [Camerons negenjarige dochter] en ik kijken soms naar Nigella op televisie. Niet in de rechtszaal, moet ik daaraan toevoegen.’

De twee assistentes voelen zich benadeeld door de opmerkingen van Cameron en volgens de rechter is dat gevoel terecht. Hij benadrukte dat de jury zich niet moet laten beïnvloeden door de opinie van publieke figuren.

Cocaïne

De zaak tegen voormalig assistentes, Elisabetta en Francesca Grillo, wordt breed uitgemeten in Britse media. De zussen zouden 300.000 pond hebben uitgegeven zonder toestemming.

De twee zeggen echter dat zij dat geld hebben gekregen om de drugsverslaving van Nigella Lawson geheim te houden. Lawson heeft bekend weleens cocaïne te hebben gebruikt, maar is naar eigen zeggen niet verslaafd.