Oud-actrice bekent sturen gifbrieven naar Barack Obama

10 december 2013Leestijd: 1 minuut

Voormalig actrice Shannon Richardson heeft schuld bekend aan het sturen van brieven die waren vergiftigd met ricine aan president Barack Obama. Richardson kan een celstraf krijgen van achttien jaar.

Niet alleen Obama kreeg een gifbrief van Richardson, ook burgemeester Michael Bloomberg van New York ontving brieven.

Rollen

De 35-jarige Richardson, onder meer bekend van kleine rollen in televisieseries The Walking Dead en The Vampire Diaries en de film The Blind Side, bekende dinsdag voor de rechtbank in Texas.

Ze probeerde haar ex-man de schuld in de schoenen te schuiven voor het sturen van de brieven. Een week voor haar arrestatie in juni stapte Richardson zelf naar de politie met de boodschap dat haar ex de brieven stuurde.

Bij de brief voor Obama stond de tekst: ‘Wat in deze brief zit, is niets vergeleken bij wat ik voor jou in petto heb, meneer de president.’

Ricine

Tijdens verhoren kwamen al snel onduidelijkheden in de verschillende verklaringen van Richardson aan het licht, en rechercheurs ontdekten dat de vrouw online spullen had gekocht om ricine te maken.

Shannon Richardson is moeder van zes kinderen. Een van haar kinderen werd te vroeg geboren, terwijl zij in hechtenis zat. De ex-man van Richardson wordt niet vervolgd, ondanks de aanhoudende beschuldigingen van zijn ex-vrouw.