Naakte vrouw valt kardinaal aan tijdens kerstmis Keulen

25 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Duitse kardinaal en aartsbisschop van Keulen Joachim Meisner stond op het punt zijn kerstgroet uit te spreken toen hij plotseling op het altaar werd besprongen door een naakte vrouw. Op het naakte lijf van student filosofie en Femen-activist Josephine Witt stond geschreven ‘Ik ben God’.

Dat meldt het Duitse dagblad die Welt.

Tegen seksisme

De 19-jarige activiste zei te willen protesteren tegen de ‘seksistische en patriarchische houding van de aartsbisschop’.

De kardinaal, die woensdag zijn tachtigste verjaardag vierde, schrok zich een hoedje toen de naakte vrouw hem schreeuwend aanviel.

Toen ze door misdienaars en andere medewerkers werd afgevoerd, zou de kardinaal nog hebben gepreveld ‘Ik geloof in de gelijkheid van alle mensen.’

Fanatieke activist

De jonge Witt heeft al een stormachtige carrière als activiste achter de rug. In haar woonplaats Hamburg verstoorde ze een rondleiding die bondskanselier Angela Merkel aan de Russische president Vladimir Poetin gaf door zich naakt voor de voeten van de Russische leider te werpen met ‘fuck dictator’ op haar lijf geschreven.

In Tunesië kwam ze in de gevangenis terecht nadat ze halfnaakt het ministerie van Justitie had beklommen. Ook verstoorde ze een uitzending van presentator Markus Lanz om te protesteren tegen de ‘sportmaffia’.

De activiste, die zich bij de Oekraïense feministische beweging Femen heeft aangesloten, is na haar actie in de Dom van Keulen weer vrijgelaten.