FBI voorkomt terroristische aanslag op vliegveld in Kansas

13 december 2013Leestijd: 1 minuut

De 58-jarige Terry Lee Loewen uit de Amerikaanse staat Kansas is vrijdag gearresteerd omdat hij een aanslag wilde plegen op een vliegveld in Wichita. Hij zou met zijn actie Al-Qa’ida willen steunen.

De man, die zelf werkzaam is op het vliegveld, was van plan met een auto waarvan hij dacht dat die was gevuld met explosieven, in een terminalgebouw rijden.

Explosieven

De FBI meldt dat bezoekers van de luchthaven geen moment in gevaar zijn geweest, omdat zij de auto met ‘explosieven’ leverden. Loewen wordt aangeklaagd voor poging tot gebruik van een massavernietigingswapen, melden Amerikaanse media.

Ook beschuldigt de aanklager hem van de intentie om een publieke ruimte te beschadigen en steun te leveren aan terroristische organisatie. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een levenslange celstraf krijgen.

Sterven

Loewen zou al maanden bezig zijn met het voorbereiden van de aanslag. Hij zou de auto zelf laten ontploffen en hij was dus van plan te sterven. Loewen handelde alleen en de FBI verwacht dan ook niet nog meer arrestaties te zullen verrichten.

De FBI begon een onderzoek naar Loewen, nadat hij zelf had aangegeven dat hij zich wilde aansluiten bij de ‘gewelddadige jihad’ tegen de Verenigde Staten.