Doden bij vliegtuigcrash op militaire basis in Siberië

26 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een Russisch vrachtvliegtuig is donderdag neergestort in Siberië. Het vliegtuig stortte neer boven een militaire basis. Zeker negen mensen zijn om het leven gekomen.

Na de crash vloog het vrachtvliegtuig vrijwel meteen in brand. Het vliegtuig, de Antonov An-12, was onderweg naar een fabriek in Irkoetsk.

Onder de doden zijn zes bemanningsleden en drie andere inzittenden. Hoe het toestel heeft kunnen neerstorten, is nog onduidelijk. Volgens de luchtverkeersleiding in Rusland was het toestel bezig met landen toen het misging.

Vracht

Volgens Russia Today zijn alle lichamen al gevonden op de plaats van de crash. Het vliegtuig was geen vracht aan het vervoeren, het zou gaan om een testvlucht. Het toestel werd normaal gebruikt voor het vervoeren van vliegtuigonderdelen.

De Antonov An-12 werd in 1966 voor het eerst in gebruik genomen. Het toestel kan 20 ton aan vracht vervoeren en veertien passagiers. Sinds 1973 wordt het vliegtuig niet meer geproduceerd. Het vliegtuig is nu gedateerd en de Russische luchtmacht en is op zoek naar vervanging.