Buurman ontvoerder Ariel Castro krijgt 445 jaar cel wegens moord

31 december 2013Leestijd: 1 minuut

De 49-jarige Elias Acevedo, de buurman van Ariel Castro die drie vrouwen ontvoerde en hen jarenlang gijzelde, is in Cleveland veroordeeld tot 445 jaar cel voor 297 aanklachten wegens moord en verkrachting.

Acevedo heeft strafbare feiten bekend om zo de doodstraf te ontlopen. Uit gesprekken met buren bleek dat Acevedo in het verleden was veroordeeld voor zedenmisdrijven. DNA-onderzoek bracht vervolgens ook de buurman van Castro in verband met enkele gruweldaden.

Sporen

Zijn sporen werden gekoppeld aan de verkrachting van zijn schoonzus in 1993. Niet ver van de plek waar die verkrachting plaatshad, vond de politie een jaar later het lichaam van een 30-jarige buurvrouw van Acevedo.

Die leidde de politie enkele maanden geleden naar het lichaam van een 18-jarige vrouw. Acevedo vermoordde haar terwijl zij zwanger was.

Schoonzus

Naast zijn schoonzus misbruikte hij ook zijn drie dochters. Zij getuigden in de rechtszaak tegen hem. De zaak kwam ‘bij toeval’ aan het licht toen de Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI enkele oude zaken opnieuw onderzocht in het kader van onderzoek naar Castro.

Zijn voormalig buurman Castro werd in de zomer al veroordeeld tot levenslang. Bewakers van de gevangenis troffen hem in oktober dood in zijn cel aan.