Amerikaanse generaal moet weg vanwege wilde feesten

20 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse generaal Michael Carey is ontslagen nadat hij tijdens een bezoek aan Moskou wild heeft gefeest met vrouwen en zich ongepast heeft gedragen. Carey was in de stad voor gesprekken over nucleaire veiligheid.

Als generaal bij de luchtmacht was hij verantwoordelijk voor het arsenaal intercontinentale raketten. Tijdens het onderzoek naar zijn gedrag in Moskou werd hij al tijdelijk uit zijn functie gezet.

Vrouwen

In het onderzoeksrapport staat dat Carey al flink begon te drinken tijdens de vlucht naar Moskou. Hij nam samen met een onbekende man twee vrouwen mee naar het hotel en kwam de volgende dag 45 minuten te laat voor een bijeenkomst met de Russen.

Toen Carey met de delegatie een klooster bezocht, onderbrak hij constant de gids. De generaal sprak volgens aanwezigen met dubbele tong en vroeg tijdens een etentje herhaaldelijk of hij kon optreden met de band.

Het gedrag van Carey viel bij iedereen op en de verbazing was dan ook te zien op het gezicht van de Russen. Een getuige zegt: ‘Ik heb me nog nooit zo geschaamd op professioneel gebied door het gedrag van een generaal.’

Gedrag

Carey zou tijdens het bezoek ook diverse keren hebben gezegd dat hij de ‘wereld zou redden’ en hij heeft de Russische gastheren beledigd.

De generaal kan zich naar eigen zeggen weinig meer herinneren van zijn gedrag. Dat is niet heel gek, zeggen getuigen, aangezien hij zoveel heeft gedronken. Wel heeft Carey zijn excuses aangeboden voor het hele incident.