Doden bij instorting deel van WK-stadion Brazilië

27 november 2013Leestijd: 1 minuut

In de Braziliaanse stad São Paulo zijn bij de bouw van het stadion, waar volgend jaar juni de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld, zeker drie doden gevallen.

De doden zijn waarschijnlijk bouwvakkers. Zij zouden zijn omgekomen toen een deel van het dak instortte doordat een hijskraan door nog onbekende oorzaak op het stadion terechtkwam, melden Braziliaanse media woensdag.

Vertraging

Het ongeluk zou de oplevering van het stadion, dat al bijna klaar was, weleens kunnen gaan vertragen. Voetbalorganisatie FIFA bepaalde dat de stadion voor het einde van het jaar moest worden opgeleverd.

Op 12 juni heeft in het bewuste stadion de openingswedstrijd plaats. Het is nu nog maar de vraag of die wedstrijd kan worden gespeeld.