Zoon ex-premier Pakistan ontvoerd tijdens verkiezingscampagne

09 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Gewapende lieden hebben de zoon van de voormalige premier Yousuf Raza Gilani van Pakistan ontvoerd. Mannen namen Ali Haider Gilani mee tijdens een campagnebijeenkomst in de Zuid-Pakistaanse provincie Punjab.

De ontvoerders openden het vuur waarbij een bodyguard van Gilani en vijf andere aanwezigen werden gedood.

Tegenstanders

Zaterdag hebben de parlementsverkiezingen in Pakistan plaats. In aanloop naar de verkiezingen hebben diverse gewelddadige incidenten plaatsgehad. Ex-premier Gilani zegt dat zijn politieke tegenstanders achter de ontvoering zitten.

Yousuf Raza Gilani was tot juni vorig jaar premier van Pakistan. Hij werd gedwongen af te treden omdat hij president Asif Ali Zardari niet wilde vervolgen voor corruptie. Gilani’s zoon doet nu mee aan de verkiezingen.

Aanslagen

Het is vandaag de laatste dag dat deelnemers aan de verkiezingen campagne mogen voeren. De afgelopen weken zijn er diverse aanslagen gepleegd in Pakistan.

De Taliban hebben gedreigd met aanslagen op de dag van de verkiezingen. De aanslagen zijn gericht tegen ‘het systeem van de ongelovigen dat democratie heet’.