Vijfjarig meisje in India overleden na verkrachting

30 april 2013Leestijd: 1 minuut

Een brute verkrachting is een vijfjarig meisje uit de Indiase deelstaat Madhya Pradesh fataal geworden. Het kind overleed maandagavond aan haar verwondingen.

Dat melden Indiase media dinsdag.

Het meisje werd op 17 april meegelokt door twee mannen. Een van de mannen zou zich vervolgens hardhandig aan het meisje hebben vergrepen.

Levend verbrand

De politie heeft een 35-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van moord. Een geëmotioneerde moeder van het meisje vertelde aan de pers dat de man levend verbrand moet worden om een voorbeeld te stellen.

Verkrachtingen en ander misbruik van vrouwen zijn in India een groot maatschappelijk probleem. De dood van het vijfjarige meisje is weer een nieuw dieptepunt in het land. De Verenigde Naties hebben een rapporteur aangesteld die de situatie in het land moet onderzoeken. Zij komt woensdag met de presentatie van haar bevindingen.