Verdachte gearresteerd voor versturen gifbrieven

18 april 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft een verdachte aangehouden die mogelijk gifbrieven naar Amerikaanse politici heeft gestuurd. De 42-jarige man uit de staat Mississippi verzond brieven met de dodelijke stof ricine naar president Barack Obama en twee andere bestuurders.

Dat meldt Mississippi’s lokale nieuwssite Clarion Ledger donderdag.

Opsporing

De man werd gearresteerd in zijn appartement in Corinth. De verdachte stuurde volgens de FBI dinsdag drie brieven met dodelijk gif naar president Obama, senator Roger Wicker en een justitieambtenaar uit Mississippi. Dit veroorzaakte ophef en enkele kantoorgebouwen van de Amerikaanse Senaat werden deels ontruimd.

De brieven waren ondertekend met: ‘Als je iets fouts ziet gebeuren en het niet aan het licht brengt, wordt je een stille bondgenoot in de voortzetting ervan. Ik ben KC en ik sta achter dit bericht.’ De FBI kwam de aangehouden verdachte op het spoor, omdat hij dezelfde tekst op zijn website had geplaatst.

Complottheoriën

De opgepakte man is een activist die de overheid verdenkt van complottheoriën. Volgens een woordvoerder van de FBI stuurt hij wel vaker brieven naar ambtenaren.

Post voor de Amerikaanse overheid wordt altijd gecontroleerd op schadelijke stoffen voordat ze bij ambtenaren terechtkomt. In de enveloppen die ‘KC’ stuurde, werd ricine gevonden. Deze stof is zeer dodelijk en er bestaat geen tegengif.