Oud-politicus Weiner: mogelijk meer naaktfoto’s op internet

25 april 2013Leestijd: 2 minuten

Het Amerikaanse oud-Congreslid Anthony Weiner, die in 2011 moest opstappen wegens het twitteren van pikante foto’s van hemzelf, sluit niet uit dat er nieuwe obscene foto’s van hem zullen opduiken. Weiner lijkt te overwegen zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van New York.

Weiner zei het bestaan van andere foto’s niet uit te kunnen sluiten in een interview met de Amerikaans nieuwszender RNN-TV.

Over het aantal vrouwen waarmee hij zulke foto’s heeft uitgewisseld, blijft hij vaag. ‘Het zijn er geen twintig. Het zijn er geen honderd,’ zei hij tegen Channel 7.

De ‘Weinergate’ begon met een foto van Weiner in zijn boxershort in opgewonden toestand die hij twitterde naar een vrouw die hij online had ontmoet. Later doken er ook naaktfoto’s van de Democraat op.

De uitgelekte foto’s zorgden binnen de Democratische Partij voor veel ophef. Weiner zei destijds dat zijn Twitter-account was gehackt en ontkende dat hij de persoon op de foto’s was. Na twee weken erkende hij zijn schuld tijdens een persconferentie.

Grappen

Partijgenoten uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, veroordeelden zijn daden. Ze noemden zijn gedrag schadelijk voor de partij en voor de Amerikaanse politiek in het algemeen. Hierop legde hij zijn functie neer.

Amerikaanse talkshowhosts maakten veel grappen over de Amerikaanse volksvertegenwoordiger, wiens naam ook een bijnaam is voor het mannelijk geslachtsdeel.

Schandaal

Ook de relatie van Weiner (46) met zijn vrouw Huma Abedin (35) kwam onder zware druk te staan door alle commotie. Abedin was net in verwachting van hun eerste kind toen het schandaal naar buiten werd gebracht.

Volgens Weiner wist zijn vrouw van de contacten die hij via internet had met andere vrouwen. Hij gaf toe in de afgelopen drie jaar met zes vrouwen zulke contacten te hebben onderhouden.

In 2005 wilde Weiner al burgemeester van New York worden. Die race verloor hij. Er werd al aangenomen dat hij het dit jaar opnieuw wilde proberen.