Mogelijke verdachte aanslag Boston op videobeelden te zien

17 april 2013Leestijd: 1 minuut

De FBI heeft enkele interessante videobeelden in handen gekregen. Een getuige heeft met zijn camera een man vastgelegd die vlak na de ontploffing hard wegrent.

Op de beelden, uitgezonden door de lokale zender 7News, is een man te zien die in een zwarte, combat-achtige uitrusting het op een lopen zet, terwijl andere omstanders op dat moment nog bekomen van de schrik.

Of de man de ondervraagde Saudische student is, is niet bekend.

Bommen

Bekend is wel dat de bommen vlakbij de finishlijn in Boston kort voor ontploffing moeten zijn neergelegd. Veiligheidsdiensten hadden het gebied voor de race twee keer op explosieven gescreend.

De FBI doet een beroep op getuigen. ‘Iemand weet wie dit heeft gedaan,’ zegt Richard DesLauriers, special agent van de FBI in Boston. ‘Het is iemands vriend, buur, collega of familielid. Iedereen die ook maar iets hoort of vermoedt, wordt vriendelijk verzocht de politie te bellen,’ zegt de politieman.

Amateurs

De FBI heeft bekendgemaakt dat de bommen zich bevonden in snelkookpannen van zes liter met daarin kogellagers, stukken metaal en spijkers. Vermoedelijk zaten de pannen in grote rugzakken. De politie zegt dat de rugzakken vermoedelijk zo groot en zwaar waren dat ze opgevallen moeten zijn.

De FBI heeft nog altijd niemand gearresteerd in verband met de aanslag. De Saudiër die in veel media wordt genoemd, zou een getuige zijn en geen verdachte.